W tym samym sprawozdaniu stwierdzono, że niskie produkty mleczarskie tłuszczowe są korzystne dla tych, którzy cierpią z powodu dny moczanowej i może zaoferować ulgę w dłuższej perspektywie .
Podczas badań, które mierzone efekty żywności o wysokiej zawartości puryn, wiele warzyw z wyższym poziomem puryn nie przyniósł na ataki dny moczanowej, ponieważ nie były przetwarzane w taki sam sposób przez organizm jako mięs i owoców morza. Badania potwierdziły również, że mięso, podroby, a zwłaszcza owoce morza były najprawdopodobniej wspólne winowajcy dla podniesienia poziomu kwasu moczowego w organizmie, a może bezpośrednio zwiększają ryzyko cierpiących dna doświadczania ataku dny moczanowej. Dieta o niskiej zawartości produktów mlecznych odnotowano też zwiększyć ryzyko zachorowania na atak dny.
W wyniku tego zalecenia żywności dla osób dna zostały zmienione. Jest to nadal zaleca się u pacjentów z dną moczanową lub które są podatne na podagrę powodu historii rodziny i innych kwestii, utrzymanie niskiego spożycia czerwonego mięsa, pieczywo drożdżowe, owoce morza, alkohol i podroby. Te pokarmy są wciąż silne żywności o wysokiej zawartości puryn, które prowadzą do wzrostu poziomu kwasu moczowego. Jednak wielu wysokich warzyw puryny, takich jak groch, szpinak i grzyby, które kiedyś były na liście środków spożywczych w celu uniknięcia są teraz niepotrzebne podagrę cierpiących można ponownie wprowadzić do ich diety bez większych obaw o wpływać będą one miały na poziom kwasu moczowego. Mleko te warzywa w rzeczywistości może wspomóc się dny moczanowej cierpiącym w ich dążeniu do lepszego zdrowia.
Weź bezpłatny egzemplarz marki Lisa McDowella nowa Dna Newsletter - przepełnione łatwe do wdrożenia metody, które pomogą Ci dowiedzieć się więcej o żywności o wysokiej zawartości kwasu moczowego oraz informacje na temat środków zaradczych można znaleźć dna Cure Gout teraz.
Artykuł dzięki: